Szkolenie skierowane jest do osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat systemu HACCP, wdrożyć system i/lub nadzorować. Szczególnie polecamy szkolenie osobom, które pracują w lokalach gastronomicznych, sklepach spożywczych, zakładach przetwórstwa, zakładach produkujących żywność, małych zakładach mięsnych oraz osoby, które zajmują się magazynowaniem czy pakowaniem żywności.
Cel:
Przedstawienie skutecznego sposobu tworzenia i wdrażania dokumentacji oraz nadzorowanie systemu.
– uświadomienie zasad systemu HACCP,
– poznanie etapów wdrożenia systemu,
-poznanie i przedstawienie niezbędnej dokumentacji systemu ,
– poznanie zasad ustalania krytycznych punktów kontrolnych.
Spodziewane korzyści płynące ze szkolenia:
– uczestnik będzie potrafił tworzyć dokumentację systemu haccp,
– uczestnik będzie wiedział jak wdrażać system w swojej firmie,
– uczestnik nabędzie umiejętności wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych.
Program szkolenia:
– przepisy praca obowiązujące w Unii Europejskiej,
– przepisy prawne obowiązujące w Polsce dotyczące bezpieczeństwa żywności.
– pojęcie Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej,
– omówienie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej,
– dokumentacja Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej.
– opis poszczególnych etapów wdrożenia,
– ćwiczenia praktyczne tworzenia diagramów, opisów.
– księga HACCP,
– niezbędne procedury systemu,
– ćwiczenie praktyczne tworzenia procedur i instrukcji.
– arkusze identyfikacji zagrożeń,
– arkusze kontrolne.
INFORMACJE ORGANIZACYJNE:
– cena zawiera: materiał szkoleniowe, notes, długopis, przerwa kawowa oraz lunch dla każdego uczestnika
– udzielamy rabatu 15 zł/os. w przypadku zgłoszenia min. 2 osób z jednej instytucji
– zgodnie z art. 43 ust. 1 pkt 29 lit. c ustawy o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. ze zmianami w przypadku, gdy udział w szkoleniu jest finansowany ze środków publ. wystawiamy fakturę zwolnioną z podatku VAT.,
– w razie braku potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia na adres podany w karcie zgłoszenia zalecamy kontakt telefoniczny celem upewnienia się, że zgłoszenie dotarło.
Na szkolenia otwarte realizowane przez COGNITIO Centrum Przedsiębiorczości i Szkoleń może zgłosić się każda osoba chcąca zgłębić wiedzę w określonym obszarze. Zaletą tego rodzaju szkoleń oprócz wiedzy prezentowanej przez Trenera są tzw. „dobre praktyki”, czyli wymiana informacji pomiędzy uczestnikami reprezentującymi różne instytucje i style działania. Szkolenia te są także doskonałą okazją do nawiązania kontaktów zawodowych.
tel. 515 817 668 | e-mail: kmalec@cognitio.edu.pl